NATUURLIJK BOUWEN MET STRO! WAAROM NIET?

Wij geloven in het bouwen van prefab strowoningen, hand in hand met de natuur en onze omgeving. Wat bedoelen wij met: Natuurlijk bouwen met stro? Voor velen is dit misschien nog onbekend terrein, maar Dikat is al jaren bezig om het bouwen met stro beter toepasbaar te maken in de bouw. Dit doen wij door de eeuwenoude bouwtechniek nieuw vorm te geven en geprefabriceerd aan te kunnen bieden. De term prefab bouwen begint steeds bekender te worden en wordt op steeds meer dingen toegepast. maar wat maakt onze prefab strowanden anders dan anderen?

DIKAT PREFAB STROWANDEN ZIJN:

1. Gemaakt van natuurvriendelijke bouwmaterialen, met als basis stro en hout, dat volledig composteerbaar is.

2. Circulaire bouwmaterialen, stro is het restproduct dat overblijft bij graanteelt.

3. Heeft een zeer lage milieubelasting.

4. Zorgt voor een gezond binnenklimaat en bevat geen natuurvreemde stoffen.

5. Zeer dampopen (μ 4-5), waardoor vochtuitwisseling eenvoudig plaats kan vinden.

6. Vocht accumulerend, waardoor er een stabiel vochtgehalte en temperatuur ontstaat in de leefruimte.

7. Hoge brandwerendheid door dikke bouwlaag.

8. Uitstekende hittebescherming in de zomer dankzij hoge isolatie waarde (RC tot 10)  en hoge warmteopslagcapaciteit (2100 j/kg K).

9. Energiezuinig door zeer hoge isolatiewaarde.

10. Bij productie van materialen CO2 opslag i.p.v. uitstoot.

11. Gunstige Milieu Prestatie Gebouwen (MPG), hierdoor geen milieuaanslag doorschuiven naar volgende generaties. 

A-Frame-Render

A-FRAME WONING

De A-Frame woning, een prachtige betaalbare woning, die voorzien is van grote raampartijen om de natuur nog dicht in huis te halen.

Prijzen zijn binnenkort te vinden op onze website. Neem gerust contact op voor verdere informatie over de A-Frame woning.

Flex-Woning_1

FLEX WONING

De Flex-woning is een appartementen woning die uitwisselbaar is. Het idee is ontstaan door het grote tekort aan woningen. Het appartement bestaat uit 2 verdiepingen, als de woning te groot wordt voor de bewoner door verschillende redenen, dan kan een gedeelte van het appartement met minimale aanpassingen klaar worden gemaakt om als een extra woning te functioneren. 

Rijwoning Punt Dak_Render 1

RIJWONING

Bouwen is nog nooit zo efficiënt geweest als met de Rijwoning van Dikat. Deze rijwoning met een woonoppervlak startend bij 150 m2, is een betaalbare woning, die voorzien is van technische voorzieningen, om te kunnen wonen met een ultiem leefcomfort.