VERDUURZAAM UW WONING SAMEN MET DIKAT

Ook van uw oude woning kun je een energiezuinige woning maken.

Je komt het overal in het land tegen: Gebouwen die in prima staat zijn. Ze zijn van binnen keurig in orde en de basis van het gebouw verkeerd in prima staat . Toch wordt er veel gesloopt onder het mom van dat er te veel aangepast moet worden om deze gebouwen weer bij de tijd en energie neutraal te krijgen.

Om bestaande verouderde woningen aan te passen aan de moderne eisen wil je met zo min mogelijk ingrijpen, een zo groot mogelijk resultaat bereiken. Het liefst willen de meeste mensen geen bouwwerkzaamheden in de woning vanwege de overlast. Wil je een bestaande woning moderniseren volgens de huidige eisen dan kan dit bijna volledig aan de buitenkant en dit is goedkoper dan sloop en vervolgens nieuwbouw.

De buitenzijde van het gebouw wordt volledig luchtdicht geïsoleerd, i.c.m. nieuwe kozijnen voorzien van 3 dubbel glas. Een ventilatie systeem met warmte terugwinning tussen de bestaande buitenmuur en de nieuwe buitenwand zal de verse koude buiten lucht die in de winter naar binnen komt opwarmen en de warme zomer lucht juist afkoelen. Hierbij wordt de massa van het gebouw zoveel mogelijk binnen de isolatieschil gebracht. Eventueel i.c.m. extra warmte buffering. De nieuwe buitengevel zorgt voor een moderne en frisse aanblik. Moderne dakpannen met zonnecellen zorgen voor energie opwekking.

Boven, een woning uit de jaren ’70 ongeïsoleerd

Gebouwen die goed zijn maak je beter, energie zuiniger en mooier.

Onder, de woning van hier boven verduurzaamd en verfraaid.

De combinatie van naadloos isoleren, kozijnen vernieuwen, modern ventileren, een nieuwe buitenschil en energiedak aanbrengen, kan de woning in één klap  van een oude niet comfortabele woning veranderen in een moderne, frisse, energiezuinige en comfortabele woning. 

De voorzijde van een uitgeleefde woning uit de jaren ’70. Niet geïsoleerd en met houtwerk dat aan vervanging toe was en enkel glas. De basis van dit gebouw is in prima staat.

De voorgevel van de woning voorzien van Bouwblokken met 26 cm isolatie, en 14 cm gewapend beton in de binnen zijde

Dezelfde woning maar nu met nieuwe kozijnen (3 dubbelglas) en afgewerkt.

De achtergevel van de zelfde woning als hierboven. Enkelglas, geïsoleerd onderhoudsgevoelig.

De vernieuwde moderne onderhoudsarme achtergevel met 26 cm isolatie en 3 dubbelglas. 14 cm gewapend beton in de isolatie.

De bouwblokken waarmee bovenstaande muren zijn gebouwd.

De Isolatiewaarde R van deze blokken is 8,66. Hierdoor komt de totale isolatie waarde Rc boven de 9.0